EXPERIMENTÁLNÍ VÝUKA MATEMATIKY - PRINCIPY INVESTOVÁNÍ - ÚNOR 2023
Aneb když se naši žáci v rámci experimentální hodiny matematiky učili principům investování.
TEMATICKÝ DEN -ZVĚŘINOVÉ HODY - ÚNOR 2023
BOURÁNÍ KANCE - PŘEDBĚŽNÁ ÚPRAVA MASA - LEDEN 2023
DEN ŘEMESEL V NAŠÍ ŠKOLE - LEDEN 2023
PŘEDVÁNOČNÍ PRÁCE ZAHRADNÍKŮ - PROSINEC 2022
POHÁDKA A MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA - PROSINEC 2022
STŘÍPKY Z OSLAV
OSLAVA 30. LET ŠKOLY
TEMATICKÝ DEN - DEN ČESKÉ STÁTNOSTI - ZÁŘÍ 2022
1. A 2. MÍSTO NA FLORISTICKÉ SOUTĚŽI FLÓRA OLOMOUC - DUBEN 2022
KYTICE PRO RUDOLFA II. - DUBEN 2022
KYTICE PRO RUDOLFA II.
Naši zahradníci vytvářeli aranžmá do závěrečných prací. Podívejte se, jak se jim povedla...
NÁŠ STÁNEK FLÓRA OLOMOUC - DUBEN 2022
CZECH BARTENDERS ASSOCIATION TEAM CHALLENGE - DUBEN 2022
ODBORNÁ EXKURZE FRANCIE - DUBEN 2022
Nedělní cesta autobusem do Francie – u žáků nálada dobrá, učitelé mírně zvýšený tlak…(jak to celé dopadne, proč to zase děláme, pokolikáté už to děláme… - samé špatné otázky jsme si kladli…)
Hotel Royal Champagne Spa ***** - jeden z nejlepších hotelů Francie nás přivítal v pondělí dopoledne. Prohlédli jsme si krásné pokoje, nádherné terasy a wellness a také samozřejmě hotelovou restauraci a kuchyni, jejíž šéfkuchař drží michelinskou hvězdu – prestižní ocenění těch nejlepších restaurací světa.
Centrum Remeše s nádhernou katedrálou, v níž byli korunováni francouzští králové, jsme stihli krátce po pondělním obědě.
Výrobce šampaňského vína Mumm v Remeši, tam jsme strávili pondělní odpoledne. Prošli jsme si sklepy, dozvěděli se více o výrobě slavného šumivého vína a samozřejmě i ochutnali…
Podnik Fossier, výrobce slavných remešských růžových sušenek a dalších sladkých dobrot, nám otevřel své brány v úterý dopoledne. Nádherně to tam vonělo a všechno bylo růžové…
V sýrárně Ganot, nedaleko Paříže, nám vysvětlili v úterý popoledni, jak se vyrábí slavný francouzský sýr Brie, který má evropskou ochrannou známku, a jehož výroba tedy podléhá přísným pravidlům. Samozřejmě jsme ho také ochutnali spolu s dobrým domácím chlebem… A také nakoupili, takže nás autobus brzy voněl…no jako Brie…
Zámek Vaux-le-Vicomte, druhé Versailles, jsme navštívili v úterý vpodvečer. Zajímali nás krásné interiéry, kuchyně a naše zahradníky samozřejmě nádherné francouzské zahrady.
Úterní večer – konečně v Paříži, městě světel. Odkud odjinud přehlédnout všechna světla tohoto města než z Eiffelovy věže?
Středeční den jsme trávili celý v Paříži – katedrála Notre Dame, největší muzeum světa Louvre, Tuillerijské zahrady, třída Champs-Élysées zakončená Vítězným obloukem, náměstí Concorde – jen některé z našich zastávek…
Ve středu jsme také stihli navštívit muzeum parfému značky Fragonard, jednoho z významných výrobců francouzských parfémů, který psal historii pánské i dámské módy a kosmetiky.
Středeční odpoledne naši kadeřníci a krejčí zasvětili výstavě vysoké krejčoviny Thierry Muglera. Možná začneme brzy chodit v podobných modelech i po Újezdě…
Středeční večer jsme se také učili míchat šampony v biokvalitě na speciálním workshopu. Odměřovali jsme, míchali, dělali bubliny, obarvovali… A snad z toho nikomu vlasy nevypadají – své výtvory jsme si mohli vzít s sebou a vyzkoušet.
Středeční noc a čtvrteční ráno – vše jednou končí… Čas vrátit se zpět do ČR.
SVÁTEK SVATÉHO VALENTÝNA U NÁS VE ŠKOLE :-) - ÚNOR 2022
BARISTICKÝ KURZ - LISTOPAD 2021
BURZA ŠKOL SCHOLARIS - LISTOPAD 2021
Prezentace našich učebních oborů na buze škol Scholaris v Olomouci.
SETKÁNÍ SVĚTOVÉ ASOCIACE RYTÍŘŮ GASTRONOMIE - LYON -
LISTOPAD 2021
VÝSTAVA SLUNEČNÍ KRÁLOVÉ - PRAHA - ZÁŘÍ 2021
PŘEROVSKÉ BABÍ LÉTO - ZÁŘÍ 2021
Jana Vlasáková - 1. místo ve floristické soutěži.
SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ MATURITNÍCH VYSVĚDČENÍ - ČERVEN 2021
ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY KADEŘNÍK - ČERVEN 2021
ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY KREJČÍ - ČERVEN 2021
ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY ZAHRADNÍK - ČERVEN 2021
ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY KUCHAŘ-ČÍŠNÍK - ČERVEN 2021
ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY ZEDNÍK - ČERVEN 2021
PROJEKTOVÝ DEN - INFORMAČNÍ GRAMOTNOST - ČERVEN 2021
TEMATICKÝ DEN - BAROKNÍ OLOMOUC - ČERVEN 2021
TEMATICKÝ DEN - JAPONSKÁ KUCHYNĚ - KVĚTEN 2021
TEMATICKÝ DEN - ZVĚŘINOVÉ HODY - KVĚTEN 2021
EXKURZE ROZÁRIUM - KVĚTEN 2021
TEMATICKÝ DEN - POCTA JIŘÍMU MENZELOVI - PROSINEC 2020
FLORISTIKA V PRAXI - PROSINEC 2020
PŘEROVSKÉ BABÍ LÉTO - ŘÍJEN 2020
Před uzavřením škol jsme se zúčastnili soutěže Přerovské babí léto 2020. Nikola Dvořáčková získala 1.místo a Zuzana Pokludová 2.místo. Gratulujeme!!!
ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY - ČERVEN 2020
PROJEKTOVÝ DEN - FINANČNÍ GRAMOTNOST- ČERVEN 2020
ZÁVĚREČNÉ PRÁCE ZAHRADNÍKŮ - TÉMA VEČERNÍČKY - ČERVEN 2020
NOVÝ ŠKOLNÍ POMOCNÍK - DUBEN 2020
TEMATICKÝ DEN - ZVĚŘINA - LEDEN 2020
SPOLEČENSKÝ VEČER - ÚNOR 2020
PROJEKTOVÝ DEN SE ZÁKLADNÍ ŠKOLOU - PROSINEC 2019
MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA A POHÁDKA PRO DĚTI - PROSINEC 2019
BENEFICE - "PRŮSEČÍKY MINULOSTI S PŘÍTOMNOSTÍ" - OLOMOUC - LISTOPAD 2019
SCHOLARIS OLOMOUC - LISTOPAD 2019
EXKURZE DO PRAHY - NÁRODNÍ DIVADLO - KYTICE - LISTOPAD 2019
Seminář v auditorské firmě, zákulisí Národního divadla, představení Kytice
TEMATICKÝ DEN 30 LET OD SAMETOVÉ REVOLUCE - LISTOPAD 2019
VELETRH VYSOKÝCH ŠKOL GAUDEAMUS - ŘÍJEN 2019
SETKÁNÍ PO 10 LETECH - TŘÍDA III. KP 2009 - ŘÍJEN 2019
Tematický den - 100 LET ČESKÉ EGYPTOLOGIE - ŘÍJEN 2019
SOUTĚŽ PŘEROVSKÉ BABÍ LÉTO - ZÁŘÍ 2019
Téma: Kytice a dárek pro mámu ke kulatému výročí
III. místo Eliška Šišková
Čestné uznání Kristýna Hudáčková
ADAPTAČNÍ DEN I. ROČNÍKŮ - ZÁŘÍ 2019
SETKÁNÍ SVĚTOVÉ ASOCIACE RYTÍŘŮ GASTRONOMIE - PAŘÍŽ -
ČERVEN 2019
Kolega Petr Čechák se jako rytíř gastronomie zúčastnil tradičního setkání Světové asociace rytířů gastronomie Chaîne des Rôtissseurs v hotelu Ritz v Paříži. První ochutnávka fotek před publikováním těch oficiálních - po zasedání koktejl v zahradách hotelu Ritz a pak už na slavnostní večeři, na níž se podávala například husí játra foie gras mramorovaná kakaem s melounovou marmeládou, kuře z Bresse nebo medovo-citronový krém s malinami, vše připravené šéfkuchařem Nicolasem Salem, držitelem 2 michelinovských hvězdiček.
KŘEST BÁSNICKÉ SBÍRKY "CHUTĚ" - PRAHA - ČERVEN 2019
Ve svém básnickém debutu se Petr Čechák (1990) ohlíží za dobou ne zas tak vzdálenou, kterou koneckonců každý tak trochu zná – konec studií, první pracovní zkušenosti, osamostatnění se od rodiny…
BARMANSKÝ KURZ - BRNO - KVĚTEN 2019
GASTRO MAKRO CUP PŘEROV 2019 - DUBEN 2019
Marek Navrátil, II. ročník kuchař-číšník, 4. místo, blahopřejeme!
BLAHOPŘÁNÍ - DUBEN 2019
Blahopřejeme absolventu naší školy panu Jakubovi Rouskovi k významnému ocenění.
ZAHRADNICKÁ SOUTĚŽ "ZÁMECKÉ VÁZÁNÍ 2019" - TOVAČOV - DUBEN 2019
1. místo "Věneček pro lesní vílu" - Nikola Krausová
JARNÍ PRÁCE NAŠICH ZAHRADNÍKŮ V PLNÉM PROUDU - BŘEZEN 2019
SPOLEČENSKÝ VEČER - STUŽKOVÁNÍ - ÚNOR 2019
PŘEDNÁŠKA - PRÁCE NA VÝLETNÍCH LODÍCH - ÚNOR 2019
SOUTĚŽ KADEŘNÍKŮ - PROSTĚJOV - LEDEN 2019
PŘÍPRAVA DEZERTŮ - LEDEN 2019
PROJEKTOVÝ DEN - PROSINEC 2018
TEMATICKÝ DEN - ADVENT - PROSINEC 2018
KADEŘNICKO-KOSMETICKÝ VELETRH, PRAHA - LISTOPAD 2018
TEMATICKÝ DEN - CHUTĚ PRVNÍ REPUBLIKY - ŘÍJEN 2018
FLÓRA OLOMOUC - ŘÍJEN 2018
ODBORNÁ EXKURZE FRANCIE - ZÁŘÍ 2018
NOVÁ CVIČNÁ KUCHYNĚ - ZÁŘÍ 2018
Ve školním roce 2018/2019 již budeme využívat cvičnou kuchyni vybavenou nejmodernějšími technologiemi.
NOVÁ KADEŘNICKÁ PROVOZOVNA - ZÁŘÍ 2018
Ve školním roce 2018/2019 uvádíme do provozu novou moderní kadeřnickou provozovnu včetně barber obsluh.
ZASEDÁNÍ RYTÍŘŮ ŘÁDU SVĚTOVÉ ASOCIACE PRO GASTRONOMII - PAŘÍŽ - ČERVEN 2018
Zasedání rytířů řádu Světové asociace gastronomie Chaine des Rotisseurs v Paříži 16. června 2018 za účasti našeho kolegy Petra Čecháka - rytíře důstojníka.
PŘÍPRAVA NA ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY - DUBEN 2018
OLOMOUCKÝ TVARŮŽKOVÝ FESTIVAL 2018 - DUBEN 2018
GASTRO MAKRO CUP PŘEROV 2018 - DUBEN 2018
Bronzová medaile v kategorii číšník - Marek Navrátil, 1. ročník
ŠKOLENÍ KADEŘNÍKŮ, BARBER - BŘEZEN 2018
SPOLEČENSKÝ VEČER, STUŽKOVÁNÍ - ÚNOR 2018
ŠKOLENÍ KADEŘNÍKŮ, FIRMA BES - ÚNOR 2018
GASTRO JUNIOR BRNO BIDFOOD CUP 2018 - LEDEN 2018
MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY - 24. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie
VOJTĚCH HABÁŇ - III. ročník - STŘÍBRNÉ OCENĚNÍ
MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA - PROSINEC 2017
OPĚT SE ÚČASTNÍME GASTRONOMICKÉ SOUŤEŽE
I letos se účastníme celorepublikové soutěže o nejzajímavější recepty z potravin s označením Chráněné označení původu, Chráněné zeměpisné označení a Zaručená tradiční specialita. A jaké že specialitky jsme připravili?!
SCHOLARIS 2017 - OLOMOUC - LISTOPAD 2017
PŘEROVSKÉ BABÍ LÉTO - HUSTOPEČE NAD BEČVOU - ZÁŘÍ 2017
Stříbrná medaile
CHAINE DES ROTISSEURS - ŠTRASBURK - ČERVEN 2017
Přinášíme fotoreport z celosvětového zasedání gastronomického řádu Chaine des Rotisseurs ve Štrasburku, kde byl náš člen sboru Petr Čechák povýšen do titulu rytíře-důstojníka. Gratulujeme 👏 A ta krása na talíři! 😮
ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY - ČERVEN 2017
ŠKOLENÍ KADEŘNÍKŮ - FIRMA BES - ČERVEN 2017
ŠKOLENÍ KADEŘNÍKŮ - PÁNSKÉ STŘIHY - BARBER TIGI - KVĚTEN 2017
PŘEDÁVÁNÍ MATURITNÍCH VYSVĚDČENÍ - KVĚTEN 2017
TEMATICKÝ DEN - LÉTO - KVĚTEN 2017
FLORA OLOMOUC 2017 - DUBEN 2017
Naši zahradníci 2. místo za expozici
ZÁMECKÉ VÁZÁNÍ - KELČ - DUBEN 2017
Iveta Czinová-1. místo.
TEMATICKÝ DEN - JARO - BŘEZEN 2017
PŘEDNÁŠKA - HISTORIE GASTRONOMIE - ÚNOR 2017
SPOLEČENSKÝ VEČER 2017 - ÚNOR 2017
GASTRO JUNIOR BRNO BIDVEST CUP 2017 - LEDEN 2017
Vojtěch Habáň, II. ročník - bronzové ocenění
SETKÁNÍ VŠECH ABSOLVENTŮ ŠKOLY - 25 LET ŠKOLY
VYHRÁLI JSME !!!
CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ŠKOL - KVALITA Z EVROPY - CHUTĚ S PŘÍBĚHEM
Z dopisu od organizátorů soutěže:
Vážení,
velmi děkujeme za účast Vaší školy v soutěži pro školy k projektu Kvalita z Evropy, chutě s příběhem, který zaštiťuje Potravinářská komora ČR a je spolufinancován z prostředků Evropské unie a České republiky. Váš recept „Tvarůžkový tatarák podávaný na červené řepě s perníkovým sypáním“ byl odbornou porotou vybrán jako vítěz soutěže. Pro vítěze soutěže je určena částka 20 000 Kč na vybavení školní kuchyňky.
Ještě jednou děkujeme za Vaši účast a věříme, že cenu náležitě využijete.
S pozdravem za organizační tým Andrea Kapraňová
Děkujeme našim žákům, kteří se soutěže zúčastnili a těšíme se, že vybavení, které jsme vyhráli využijeme pro další odbornou přípravu žáků oboru Kuchař - číšník.
PhDr. Petr Čechák - ředitel školy