EXPERIMENTÁLNÍ VÝUKA MATEMATIKY - PRINCIPY INVESTOVÁNÍ - ÚNOR 2023

Aneb když se naši žáci v rámci experimentální hodiny matematiky učili principům investování.

TEMATICKÝ DEN -ZVĚŘINOVÉ HODY - ÚNOR 2023

BOURÁNÍ KANCE - PŘEDBĚŽNÁ ÚPRAVA MASA - LEDEN 2023

DEN ŘEMESEL V NAŠÍ ŠKOLE - LEDEN 2023

PŘEDVÁNOČNÍ PRÁCE ZAHRADNÍKŮ - PROSINEC 2022

POHÁDKA A MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA - PROSINEC 2022

STŘÍPKY Z OSLAV 

OSLAVA 30. LET ŠKOLY 

TEMATICKÝ DEN - DEN ČESKÉ STÁTNOSTI - ZÁŘÍ 2022

1. A 2. MÍSTO NA FLORISTICKÉ SOUTĚŽI FLÓRA OLOMOUC - DUBEN 2022

KYTICE PRO RUDOLFA II. - DUBEN 2022

KYTICE PRO RUDOLFA II.

Naši zahradníci vytvářeli aranžmá do závěrečných prací. Podívejte se, jak se jim povedla...

NÁŠ STÁNEK FLÓRA OLOMOUC - DUBEN 2022

CZECH BARTENDERS ASSOCIATION TEAM CHALLENGE - DUBEN 2022

ODBORNÁ EXKURZE FRANCIE - DUBEN 2022

Nedělní cesta autobusem do Francie – u žáků nálada dobrá, učitelé mírně zvýšený tlak…(jak to celé dopadne, proč to zase děláme, pokolikáté už to děláme… - samé špatné otázky jsme si kladli…)

Hotel Royal Champagne Spa ***** - jeden z nejlepších hotelů Francie nás přivítal v pondělí dopoledne. Prohlédli jsme si krásné pokoje, nádherné terasy a wellness a také samozřejmě hotelovou restauraci a kuchyni, jejíž šéfkuchař drží michelinskou hvězdu – prestižní ocenění těch nejlepších restaurací světa.

Centrum Remeše s nádhernou katedrálou, v níž byli korunováni francouzští králové, jsme stihli krátce po pondělním obědě.

Výrobce šampaňského vína Mumm v Remeši, tam jsme strávili pondělní odpoledne. Prošli jsme si sklepy, dozvěděli se více o výrobě slavného šumivého vína a samozřejmě i ochutnali…

Podnik Fossier, výrobce slavných remešských růžových sušenek a dalších sladkých dobrot, nám otevřel své brány v úterý dopoledne. Nádherně to tam vonělo a všechno bylo růžové…

V sýrárně Ganot, nedaleko Paříže, nám vysvětlili v úterý popoledni, jak se vyrábí slavný francouzský sýr Brie, který má evropskou ochrannou známku, a jehož výroba tedy podléhá přísným pravidlům. Samozřejmě jsme ho také ochutnali spolu s dobrým domácím chlebem… A také nakoupili, takže nás autobus brzy voněl…no jako Brie…

Zámek Vaux-le-Vicomte, druhé Versailles, jsme navštívili v úterý vpodvečer. Zajímali nás krásné interiéry, kuchyně a naše zahradníky samozřejmě nádherné francouzské zahrady.

Úterní večer – konečně v Paříži, městě světel. Odkud odjinud přehlédnout všechna světla tohoto města než z Eiffelovy věže?

Středeční den jsme trávili celý v Paříži – katedrála Notre Dame, největší muzeum světa Louvre, Tuillerijské zahrady, třída Champs-Élysées zakončená Vítězným obloukem, náměstí Concorde – jen některé z našich zastávek…

Ve středu jsme také stihli navštívit muzeum parfému značky Fragonard, jednoho z významných výrobců francouzských parfémů, který psal historii pánské i dámské módy a kosmetiky.

Středeční odpoledne naši kadeřníci a krejčí zasvětili výstavě vysoké krejčoviny Thierry Muglera. Možná začneme brzy chodit v podobných modelech i po Újezdě…

Středeční večer jsme se také učili míchat šampony v biokvalitě na speciálním workshopu. Odměřovali jsme, míchali, dělali bubliny, obarvovali… A snad z toho nikomu vlasy nevypadají – své výtvory jsme si mohli vzít s sebou a vyzkoušet.

Středeční noc a čtvrteční ráno – vše jednou končí… Čas vrátit se zpět do ČR.

SVÁTEK SVATÉHO VALENTÝNA U NÁS VE ŠKOLE :-) - ÚNOR 2022

BARISTICKÝ KURZ - LISTOPAD 2021

BURZA ŠKOL SCHOLARIS - LISTOPAD 2021

Prezentace našich učebních oborů na buze škol Scholaris v Olomouci.

SETKÁNÍ SVĚTOVÉ ASOCIACE RYTÍŘŮ GASTRONOMIE - LYON -

LISTOPAD 2021

VÝSTAVA SLUNEČNÍ KRÁLOVÉ - PRAHA - ZÁŘÍ 2021

PŘEROVSKÉ BABÍ LÉTO - ZÁŘÍ 2021

Jana Vlasáková - 1. místo ve floristické soutěži.

SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ MATURITNÍCH VYSVĚDČENÍ - ČERVEN 2021

ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY KADEŘNÍK -  ČERVEN 2021 

ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY KREJČÍ -  ČERVEN 2021 

ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY ZAHRADNÍK -  ČERVEN 2021 

ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY KUCHAŘ-ČÍŠNÍK -  ČERVEN 2021 

ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY ZEDNÍK -  ČERVEN 2021 

PROJEKTOVÝ DEN - INFORMAČNÍ GRAMOTNOST - ČERVEN 2021

TEMATICKÝ DEN - BAROKNÍ OLOMOUC - ČERVEN 2021

TEMATICKÝ DEN - JAPONSKÁ KUCHYNĚ - KVĚTEN 2021

TEMATICKÝ DEN - ZVĚŘINOVÉ HODY - KVĚTEN 2021

EXKURZE ROZÁRIUM - KVĚTEN 2021

TEMATICKÝ DEN - POCTA JIŘÍMU MENZELOVI - PROSINEC 2020

FLORISTIKA V PRAXI - PROSINEC 2020

PŘEROVSKÉ BABÍ LÉTO - ŘÍJEN 2020

Před uzavřením škol jsme se zúčastnili soutěže Přerovské babí léto 2020. Nikola Dvořáčková získala 1.místo a Zuzana Pokludová 2.místo. Gratulujeme!!!

ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY - ČERVEN 2020

PROJEKTOVÝ DEN - FINANČNÍ GRAMOTNOST- ČERVEN 2020

ZÁVĚREČNÉ PRÁCE ZAHRADNÍKŮ - TÉMA VEČERNÍČKY - ČERVEN 2020

NOVÝ ŠKOLNÍ POMOCNÍK - DUBEN 2020

TEMATICKÝ DEN - ZVĚŘINA - LEDEN 2020

SPOLEČENSKÝ VEČER - ÚNOR 2020

PROJEKTOVÝ DEN SE ZÁKLADNÍ ŠKOLOU - PROSINEC 2019

MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA A POHÁDKA PRO DĚTI - PROSINEC 2019

BENEFICE - "PRŮSEČÍKY MINULOSTI S PŘÍTOMNOSTÍ" - OLOMOUC - LISTOPAD 2019

SCHOLARIS OLOMOUC - LISTOPAD 2019

EXKURZE DO PRAHY - NÁRODNÍ DIVADLO - KYTICE - LISTOPAD 2019

Seminář v auditorské firmě, zákulisí Národního divadla, představení Kytice

TEMATICKÝ DEN 30 LET OD SAMETOVÉ REVOLUCE - LISTOPAD 2019

VELETRH VYSOKÝCH ŠKOL GAUDEAMUS - ŘÍJEN 2019

SETKÁNÍ PO 10 LETECH - TŘÍDA III. KP 2009 - ŘÍJEN 2019

Tematický den - 100 LET ČESKÉ EGYPTOLOGIE - ŘÍJEN 2019

SOUTĚŽ PŘEROVSKÉ BABÍ LÉTO - ZÁŘÍ 2019

Téma: Kytice a dárek pro mámu ke kulatému výročí

III. místo Eliška Šišková

Čestné uznání Kristýna Hudáčková

ADAPTAČNÍ DEN I. ROČNÍKŮ - ZÁŘÍ 2019

SETKÁNÍ SVĚTOVÉ ASOCIACE RYTÍŘŮ GASTRONOMIE - PAŘÍŽ -

ČERVEN 2019

Kolega Petr Čechák se jako rytíř gastronomie zúčastnil tradičního setkání Světové asociace rytířů gastronomie Chaîne des Rôtissseurs v hotelu Ritz v Paříži. První ochutnávka fotek před publikováním těch oficiálních - po zasedání koktejl v zahradách hotelu Ritz a pak už na slavnostní večeři, na níž se podávala například husí játra foie gras mramorovaná kakaem s melounovou marmeládou, kuře z Bresse nebo medovo-citronový krém s malinami, vše připravené šéfkuchařem Nicolasem Salem, držitelem 2 michelinovských hvězdiček.

KŘEST BÁSNICKÉ SBÍRKY "CHUTĚ" - PRAHA - ČERVEN 2019

Ve svém básnickém debutu se Petr Čechák (1990) ohlíží za dobou ne zas tak vzdálenou, kterou koneckonců každý tak trochu zná – konec studií, první pracovní zkušenosti, osamostatnění se od rodiny…

BARMANSKÝ KURZ - BRNO - KVĚTEN 2019

GASTRO MAKRO CUP PŘEROV 2019 - DUBEN 2019

Marek Navrátil, II. ročník kuchař-číšník, 4. místo, blahopřejeme!

BLAHOPŘÁNÍ - DUBEN 2019

Blahopřejeme absolventu naší školy panu Jakubovi Rouskovi k významnému ocenění.

ZAHRADNICKÁ SOUTĚŽ "ZÁMECKÉ VÁZÁNÍ 2019" - TOVAČOV - DUBEN 2019

1. místo "Věneček pro lesní vílu" - Nikola Krausová

JARNÍ PRÁCE NAŠICH ZAHRADNÍKŮ V PLNÉM PROUDU - BŘEZEN 2019

SPOLEČENSKÝ VEČER  - STUŽKOVÁNÍ - ÚNOR 2019

PŘEDNÁŠKA - PRÁCE NA VÝLETNÍCH LODÍCH - ÚNOR 2019

SOUTĚŽ KADEŘNÍKŮ - PROSTĚJOV - LEDEN 2019

PŘÍPRAVA DEZERTŮ - LEDEN 2019

PROJEKTOVÝ DEN - PROSINEC 2018

TEMATICKÝ DEN - ADVENT - PROSINEC 2018

KADEŘNICKO-KOSMETICKÝ VELETRH, PRAHA - LISTOPAD 2018

TEMATICKÝ DEN - CHUTĚ PRVNÍ REPUBLIKY - ŘÍJEN 2018

FLÓRA OLOMOUC - ŘÍJEN 2018

ODBORNÁ EXKURZE FRANCIE - ZÁŘÍ 2018

NOVÁ CVIČNÁ KUCHYNĚ - ZÁŘÍ 2018

Ve školním roce 2018/2019 již budeme využívat cvičnou kuchyni vybavenou nejmodernějšími technologiemi.

NOVÁ KADEŘNICKÁ PROVOZOVNA - ZÁŘÍ 2018

Ve školním roce 2018/2019 uvádíme do provozu novou moderní kadeřnickou provozovnu včetně barber obsluh.

ZASEDÁNÍ RYTÍŘŮ ŘÁDU SVĚTOVÉ ASOCIACE PRO GASTRONOMII - PAŘÍŽ - ČERVEN 2018 

Zasedání rytířů řádu Světové asociace gastronomie Chaine des Rotisseurs v Paříži 16. června 2018 za účasti našeho kolegy Petra Čecháka - rytíře důstojníka.

PŘÍPRAVA NA ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY - DUBEN 2018

OLOMOUCKÝ TVARŮŽKOVÝ FESTIVAL 2018 - DUBEN 2018

GASTRO MAKRO CUP PŘEROV 2018 - DUBEN 2018

Bronzová medaile v kategorii číšník - Marek Navrátil, 1. ročník

ŠKOLENÍ KADEŘNÍKŮ, BARBER - BŘEZEN 2018

SPOLEČENSKÝ VEČER, STUŽKOVÁNÍ - ÚNOR 2018

ŠKOLENÍ KADEŘNÍKŮ, FIRMA BES - ÚNOR 2018

GASTRO JUNIOR BRNO BIDFOOD CUP 2018 - LEDEN 2018

MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY -  24. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie

VOJTĚCH HABÁŇ - III. ročník - STŘÍBRNÉ OCENĚNÍ 

MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA - PROSINEC 2017

OPĚT SE ÚČASTNÍME GASTRONOMICKÉ SOUŤEŽE

I letos se účastníme celorepublikové soutěže o nejzajímavější recepty z potravin s označením Chráněné označení původu, Chráněné zeměpisné označení a Zaručená tradiční specialita. A jaké že specialitky jsme připravili?!

SCHOLARIS 2017 - OLOMOUC - LISTOPAD 2017

PŘEROVSKÉ BABÍ LÉTO - HUSTOPEČE NAD BEČVOU - ZÁŘÍ 2017

Stříbrná medaile

CHAINE DES ROTISSEURS - ŠTRASBURK - ČERVEN 2017

Přinášíme fotoreport z celosvětového zasedání gastronomického řádu Chaine des Rotisseurs ve Štrasburku, kde byl náš člen sboru Petr Čechák povýšen do titulu rytíře-důstojníka. Gratulujeme 👏 A ta krása na talíři! 😮

ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY - ČERVEN 2017

ŠKOLENÍ KADEŘNÍKŮ - FIRMA BES - ČERVEN 2017

ŠKOLENÍ KADEŘNÍKŮ - PÁNSKÉ STŘIHY - BARBER TIGI - KVĚTEN 2017

PŘEDÁVÁNÍ MATURITNÍCH VYSVĚDČENÍ - KVĚTEN 2017

TEMATICKÝ DEN - LÉTO - KVĚTEN 2017

FLORA OLOMOUC 2017 - DUBEN 2017

Naši zahradníci 2. místo za expozici

ZÁMECKÉ VÁZÁNÍ - KELČ - DUBEN 2017

Iveta Czinová-1. místo.

TEMATICKÝ DEN - JARO - BŘEZEN 2017

PŘEDNÁŠKA - HISTORIE GASTRONOMIE - ÚNOR 2017

SPOLEČENSKÝ VEČER 2017 - ÚNOR 2017

GASTRO JUNIOR BRNO BIDVEST CUP 2017 - LEDEN 2017 

Vojtěch Habáň, II. ročník - bronzové ocenění

SETKÁNÍ VŠECH ABSOLVENTŮ ŠKOLY  - 25 LET ŠKOLY

VYHRÁLI JSME !!!

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ŠKOL - KVALITA Z EVROPY - CHUTĚ S PŘÍBĚHEM

Image

Z dopisu od organizátorů soutěže:

Vážení,

velmi děkujeme za účast Vaší školy v soutěži pro školy k projektu Kvalita z Evropy, chutě s příběhem, který zaštiťuje Potravinářská komora ČR a je spolufinancován z prostředků Evropské unie a České republiky. Váš recept „Tvarůžkový tatarák podávaný na červené řepě s perníkovým sypáním“ byl odbornou porotou vybrán jako vítěz soutěže. Pro vítěze soutěže je určena částka 20 000 Kč na vybavení školní kuchyňky.

Ještě jednou děkujeme za Vaši účast a věříme, že cenu náležitě využijete.

 S pozdravem za organizační tým Andrea Kapraňová

 

Image

Děkujeme našim žákům, kteří se soutěže zúčastnili a těšíme se, že vybavení, které jsme vyhráli využijeme pro další odbornou přípravu žáků oboru Kuchař - číšník.

PhDr. Petr Čechák - ředitel školy