TEMATICKÝ DEN - ZVĚŘINOVÉ HODY - LEDEN 2024

Tradiční zvěřinové hody a zátěžový test pro naše kuchaře-číšníky.

PRÁCE NAŠICH ZAHRADNÍKŮ - PROSINEC 2023

Více než stovka svícnů jen tento týden a další dekorace již dělají radost na Vánoce 2023. 

POHÁDKA A MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA - PROSINEC 2023

Letos pohádka "Taneček přes dvě pekla"

TEMATICKÝ DEN - ŽATECKO V UNESCO - LISTOPAD 2023

ODBORNÁ EXKURZE KADEŘNÍKŮ PRAHA - DEN TŘETÍ - ŘÍJEN 2023

Den třetí. Návštěva Národního muzea aneb Kdo si hraje, nezlobí...

ODBORNÁ EXKURZE KADEŘNÍKŮ PRAHA - DEN DRUHÝ - ŘÍJEN 2023

Druhý den v Praze. Nejdřív návštěva Pražského hradu, pak návštěva workshopu, kde jsme si vyrobili vlastní pleťové krémy v bio kvalitě. A večer do divadla...

ODBORNÁ EXKURZE KADEŘNÍKŮ - VEČER - PRAHA

- ŘÍJEN 2023

A abychom si prohlédli náležitě krásy večerní Prahy, stopli jsme si zvláštní tramvaj - jen pro nás...

ODBORNÁ EXKURZE KADEŘNÍKŮ - PRAHA - ŘÍJEN 2023

 A protože se nám v Praze líbí, už jsme tam zase... tentokrát s našimi kadeřníky. Zatím jsme se prošli centrem a pak hurá na odborný seminář o trendech v další sezóně...

ZASEDÁNÍ SVĚTOVÉ ASOCIACE GASTRONOMIE - FRANCIE -ŘÍJEN 2023

I letos se náš kolega Petr Čechák, rytíř Světové asociace gastronomie Chaine des Rotisseurs, účastnil zasedání a slavnostní večeře Řádu, tentokrát ve francouzském městě Carcassonne.

FLORA KOŠT 2023 - ŘÍJEN 2023

FLORA KOŠT 2023 se neobešel ani letos bez naší účasti

EXKURZE FLORA OLOLOMOUC - ŘÍJEN 2023

Dnes jsme se s našimi budoucími zahradníky vydali na podzimní trhy Flora Olomouc 2023

ODBORNÁ EXKURZE PRAHA - DEN TŘETÍ - ŘÍJEN 2023

Třetí a poslední den naší exkurze... Tak jsme zašli na jedno (muzeum... ne pivo) k Flekům ... A pak hurá ještě do Národního muzea ... 

A i tuhle starou dámu jsme viděli ... Vše jednou končí, ale .... JEDEME DÁL ... :-)

 ODBORNÁ EXKURZE PRAHA - DEN DRUHÝ - ŘÍJEN 2023

Další den naší exkurze - dopoledne na Malé Straně. Senát ČR a Valdštejnská zahrada, Malostranské náměstí, Karlův most a Vrtbovská zahrada, Pražský hrad ... Večer jsme vyrazili na projížďku lodí po Vltavě. Prahu v závoji noci a objetí Vltavy... zkrátka krása! Užili jsme si to ...

ODBORNÁ EXKURZE PRAHA - DEN PRVNÍ - ŘÍJEN 2023

Dobrá nálada, krásné počasí, nádherné město ... tři dny zážitků a poučení ... :-) Dnes sladký začátek Choco Story - muzeum Praha ...

Dále Botanická zahrada Univerzity Karlovy ... Hotel Art Deco Imperial ... Magická výstava Blanky Matragi ... Muzikál Cabaret ... za jeden den spousta zážitků ... :-)

PŘEROVSKÉ BABÍ LÉTO 2023 - ZÁŘÍ 2023

ČESKÝ ZAHRÁDKÁŘSKÝ SVAZ ÚS PŘEROV udělil poděkování našim studentkám oboru zahradník za účast na aranžérské přehlídce

"Přerovské babí léto 2023"

KONEC ŠKOLNÍHO ROKU JE ZDE, PROTO DALŠÍ VÝLET,

TENTOKRÁT ZOO OLOMOUC - ČERVEN 2023

EXKURZE PRAHA - ČERVEN 2023

Nádherná akce s třídou 1.PO, Muzeum armády, Muzeum filmu a expozice v ČNB.

WORKSHOP FINANČNÍ GRAMOTNOST - ČERVEN 2023

I letos naši žáci rozvíjeli svou finanční gramotnost ve spolupráci s partnery ze společnosti PwC Česká republika. Jak se zorientovat v půjčkách, ve spořicích a pojišťovacích produktech, v investicích i v inflaci a hlavně jak nenaletět podvodníkům, kterých je bohužel ve světě financí pořád mnoho, to byla naše hlavní letošní témata. Věříme, že naši žáci už snad tak snadno nenaletí...

ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY V PLNÉM PROUDU - ČERVEN 2023

SOMMELIERSKÝ KURZ - KVĚTEN 2023

PODĚKOVÁNÍ NAŠIM STUDENTŮM - DUBEN 2023

EXPOZICE NAŠÍ ŠKOLY - FLORA OLOMOUC - DUBEN 2023

EXPERIMENTÁLNÍ VÝUKA MATEMATIKY - PRINCIPY INVESTOVÁNÍ - ÚNOR 2023

Aneb když se naši žáci v rámci experimentální hodiny matematiky učili principům investování.

TEMATICKÝ DEN -ZVĚŘINOVÉ HODY - ÚNOR 2023

BOURÁNÍ KANCE - PŘEDBĚŽNÁ ÚPRAVA MASA - LEDEN 2023

DEN ŘEMESEL V NAŠÍ ŠKOLE - LEDEN 2023

PŘEDVÁNOČNÍ PRÁCE ZAHRADNÍKŮ - PROSINEC 2022

POHÁDKA A MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA - PROSINEC 2022

STŘÍPKY Z OSLAV 

OSLAVA 30. LET ŠKOLY 

TEMATICKÝ DEN - DEN ČESKÉ STÁTNOSTI - ZÁŘÍ 2022

1. A 2. MÍSTO NA FLORISTICKÉ SOUTĚŽI FLÓRA OLOMOUC - DUBEN 2022

KYTICE PRO RUDOLFA II. - DUBEN 2022

KYTICE PRO RUDOLFA II.

Naši zahradníci vytvářeli aranžmá do závěrečných prací. Podívejte se, jak se jim povedla...

NÁŠ STÁNEK FLÓRA OLOMOUC - DUBEN 2022

CZECH BARTENDERS ASSOCIATION TEAM CHALLENGE - DUBEN 2022

ODBORNÁ EXKURZE FRANCIE - DUBEN 2022

Nedělní cesta autobusem do Francie – u žáků nálada dobrá, učitelé mírně zvýšený tlak…(jak to celé dopadne, proč to zase děláme, pokolikáté už to děláme… - samé špatné otázky jsme si kladli…)

Hotel Royal Champagne Spa ***** - jeden z nejlepších hotelů Francie nás přivítal v pondělí dopoledne. Prohlédli jsme si krásné pokoje, nádherné terasy a wellness a také samozřejmě hotelovou restauraci a kuchyni, jejíž šéfkuchař drží michelinskou hvězdu – prestižní ocenění těch nejlepších restaurací světa.

Centrum Remeše s nádhernou katedrálou, v níž byli korunováni francouzští králové, jsme stihli krátce po pondělním obědě.

Výrobce šampaňského vína Mumm v Remeši, tam jsme strávili pondělní odpoledne. Prošli jsme si sklepy, dozvěděli se více o výrobě slavného šumivého vína a samozřejmě i ochutnali…

Podnik Fossier, výrobce slavných remešských růžových sušenek a dalších sladkých dobrot, nám otevřel své brány v úterý dopoledne. Nádherně to tam vonělo a všechno bylo růžové…

V sýrárně Ganot, nedaleko Paříže, nám vysvětlili v úterý popoledni, jak se vyrábí slavný francouzský sýr Brie, který má evropskou ochrannou známku, a jehož výroba tedy podléhá přísným pravidlům. Samozřejmě jsme ho také ochutnali spolu s dobrým domácím chlebem… A také nakoupili, takže nás autobus brzy voněl…no jako Brie…

Zámek Vaux-le-Vicomte, druhé Versailles, jsme navštívili v úterý vpodvečer. Zajímali nás krásné interiéry, kuchyně a naše zahradníky samozřejmě nádherné francouzské zahrady.

Úterní večer – konečně v Paříži, městě světel. Odkud odjinud přehlédnout všechna světla tohoto města než z Eiffelovy věže?

Středeční den jsme trávili celý v Paříži – katedrála Notre Dame, největší muzeum světa Louvre, Tuillerijské zahrady, třída Champs-Élysées zakončená Vítězným obloukem, náměstí Concorde – jen některé z našich zastávek…

Ve středu jsme také stihli navštívit muzeum parfému značky Fragonard, jednoho z významných výrobců francouzských parfémů, který psal historii pánské i dámské módy a kosmetiky.

Středeční odpoledne naši kadeřníci a krejčí zasvětili výstavě vysoké krejčoviny Thierry Muglera. Možná začneme brzy chodit v podobných modelech i po Újezdě…

Středeční večer jsme se také učili míchat šampony v biokvalitě na speciálním workshopu. Odměřovali jsme, míchali, dělali bubliny, obarvovali… A snad z toho nikomu vlasy nevypadají – své výtvory jsme si mohli vzít s sebou a vyzkoušet.

Středeční noc a čtvrteční ráno – vše jednou končí… Čas vrátit se zpět do ČR.

SVÁTEK SVATÉHO VALENTÝNA U NÁS VE ŠKOLE :-) - ÚNOR 2022

BARISTICKÝ KURZ - LISTOPAD 2021

BURZA ŠKOL SCHOLARIS - LISTOPAD 2021

Prezentace našich učebních oborů na buze škol Scholaris v Olomouci.

SETKÁNÍ SVĚTOVÉ ASOCIACE RYTÍŘŮ GASTRONOMIE - LYON -

LISTOPAD 2021

VÝSTAVA SLUNEČNÍ KRÁLOVÉ - PRAHA - ZÁŘÍ 2021

PŘEROVSKÉ BABÍ LÉTO - ZÁŘÍ 2021

Jana Vlasáková - 1. místo ve floristické soutěži.

SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ MATURITNÍCH VYSVĚDČENÍ - ČERVEN 2021

ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY KADEŘNÍK -  ČERVEN 2021 

ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY KREJČÍ -  ČERVEN 2021 

ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY ZAHRADNÍK -  ČERVEN 2021 

ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY KUCHAŘ-ČÍŠNÍK -  ČERVEN 2021 

ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY ZEDNÍK -  ČERVEN 2021 

PROJEKTOVÝ DEN - INFORMAČNÍ GRAMOTNOST - ČERVEN 2021

TEMATICKÝ DEN - BAROKNÍ OLOMOUC - ČERVEN 2021

TEMATICKÝ DEN - JAPONSKÁ KUCHYNĚ - KVĚTEN 2021

TEMATICKÝ DEN - ZVĚŘINOVÉ HODY - KVĚTEN 2021

EXKURZE ROZÁRIUM - KVĚTEN 2021

TEMATICKÝ DEN - POCTA JIŘÍMU MENZELOVI - PROSINEC 2020

FLORISTIKA V PRAXI - PROSINEC 2020

PŘEROVSKÉ BABÍ LÉTO - ŘÍJEN 2020

Před uzavřením škol jsme se zúčastnili soutěže Přerovské babí léto 2020. Nikola Dvořáčková získala 1.místo a Zuzana Pokludová 2.místo. Gratulujeme!!!

ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY - ČERVEN 2020

PROJEKTOVÝ DEN - FINANČNÍ GRAMOTNOST- ČERVEN 2020

ZÁVĚREČNÉ PRÁCE ZAHRADNÍKŮ - TÉMA VEČERNÍČKY - ČERVEN 2020

NOVÝ ŠKOLNÍ POMOCNÍK - DUBEN 2020

TEMATICKÝ DEN - ZVĚŘINA - LEDEN 2020

SPOLEČENSKÝ VEČER - ÚNOR 2020

PROJEKTOVÝ DEN SE ZÁKLADNÍ ŠKOLOU - PROSINEC 2019

MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA A POHÁDKA PRO DĚTI - PROSINEC 2019

BENEFICE - "PRŮSEČÍKY MINULOSTI S PŘÍTOMNOSTÍ" - OLOMOUC - LISTOPAD 2019

SCHOLARIS OLOMOUC - LISTOPAD 2019

EXKURZE DO PRAHY - NÁRODNÍ DIVADLO - KYTICE - LISTOPAD 2019

Seminář v auditorské firmě, zákulisí Národního divadla, představení Kytice

TEMATICKÝ DEN 30 LET OD SAMETOVÉ REVOLUCE - LISTOPAD 2019

VELETRH VYSOKÝCH ŠKOL GAUDEAMUS - ŘÍJEN 2019

SETKÁNÍ PO 10 LETECH - TŘÍDA III. KP 2009 - ŘÍJEN 2019

Tematický den - 100 LET ČESKÉ EGYPTOLOGIE - ŘÍJEN 2019

SOUTĚŽ PŘEROVSKÉ BABÍ LÉTO - ZÁŘÍ 2019

Téma: Kytice a dárek pro mámu ke kulatému výročí

III. místo Eliška Šišková

Čestné uznání Kristýna Hudáčková

ADAPTAČNÍ DEN I. ROČNÍKŮ - ZÁŘÍ 2019

SETKÁNÍ SVĚTOVÉ ASOCIACE RYTÍŘŮ GASTRONOMIE - PAŘÍŽ -

ČERVEN 2019

Kolega Petr Čechák se jako rytíř gastronomie zúčastnil tradičního setkání Světové asociace rytířů gastronomie Chaîne des Rôtissseurs v hotelu Ritz v Paříži. První ochutnávka fotek před publikováním těch oficiálních - po zasedání koktejl v zahradách hotelu Ritz a pak už na slavnostní večeři, na níž se podávala například husí játra foie gras mramorovaná kakaem s melounovou marmeládou, kuře z Bresse nebo medovo-citronový krém s malinami, vše připravené šéfkuchařem Nicolasem Salem, držitelem 2 michelinovských hvězdiček.

KŘEST BÁSNICKÉ SBÍRKY "CHUTĚ" - PRAHA - ČERVEN 2019

Ve svém básnickém debutu se Petr Čechák (1990) ohlíží za dobou ne zas tak vzdálenou, kterou koneckonců každý tak trochu zná – konec studií, první pracovní zkušenosti, osamostatnění se od rodiny…

BARMANSKÝ KURZ - BRNO - KVĚTEN 2019

GASTRO MAKRO CUP PŘEROV 2019 - DUBEN 2019

Marek Navrátil, II. ročník kuchař-číšník, 4. místo, blahopřejeme!

BLAHOPŘÁNÍ - DUBEN 2019

Blahopřejeme absolventu naší školy panu Jakubovi Rouskovi k významnému ocenění.

ZAHRADNICKÁ SOUTĚŽ "ZÁMECKÉ VÁZÁNÍ 2019" - TOVAČOV - DUBEN 2019

1. místo "Věneček pro lesní vílu" - Nikola Krausová

JARNÍ PRÁCE NAŠICH ZAHRADNÍKŮ V PLNÉM PROUDU - BŘEZEN 2019

SPOLEČENSKÝ VEČER  - STUŽKOVÁNÍ - ÚNOR 2019

PŘEDNÁŠKA - PRÁCE NA VÝLETNÍCH LODÍCH - ÚNOR 2019

SOUTĚŽ KADEŘNÍKŮ - PROSTĚJOV - LEDEN 2019

PŘÍPRAVA DEZERTŮ - LEDEN 2019

PROJEKTOVÝ DEN - PROSINEC 2018

TEMATICKÝ DEN - ADVENT - PROSINEC 2018

KADEŘNICKO-KOSMETICKÝ VELETRH, PRAHA - LISTOPAD 2018

TEMATICKÝ DEN - CHUTĚ PRVNÍ REPUBLIKY - ŘÍJEN 2018

FLÓRA OLOMOUC - ŘÍJEN 2018

ODBORNÁ EXKURZE FRANCIE - ZÁŘÍ 2018

NOVÁ CVIČNÁ KUCHYNĚ - ZÁŘÍ 2018

Ve školním roce 2018/2019 již budeme využívat cvičnou kuchyni vybavenou nejmodernějšími technologiemi.

NOVÁ KADEŘNICKÁ PROVOZOVNA - ZÁŘÍ 2018

Ve školním roce 2018/2019 uvádíme do provozu novou moderní kadeřnickou provozovnu včetně barber obsluh.

ZASEDÁNÍ RYTÍŘŮ ŘÁDU SVĚTOVÉ ASOCIACE PRO GASTRONOMII - PAŘÍŽ - ČERVEN 2018 

Zasedání rytířů řádu Světové asociace gastronomie Chaine des Rotisseurs v Paříži 16. června 2018 za účasti našeho kolegy Petra Čecháka - rytíře důstojníka.

PŘÍPRAVA NA ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY - DUBEN 2018

OLOMOUCKÝ TVARŮŽKOVÝ FESTIVAL 2018 - DUBEN 2018

GASTRO MAKRO CUP PŘEROV 2018 - DUBEN 2018

Bronzová medaile v kategorii číšník - Marek Navrátil, 1. ročník

ŠKOLENÍ KADEŘNÍKŮ, BARBER - BŘEZEN 2018

SPOLEČENSKÝ VEČER, STUŽKOVÁNÍ - ÚNOR 2018

ŠKOLENÍ KADEŘNÍKŮ, FIRMA BES - ÚNOR 2018

GASTRO JUNIOR BRNO BIDFOOD CUP 2018 - LEDEN 2018

MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY -  24. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie

VOJTĚCH HABÁŇ - III. ročník - STŘÍBRNÉ OCENĚNÍ 

MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA - PROSINEC 2017

OPĚT SE ÚČASTNÍME GASTRONOMICKÉ SOUŤEŽE

I letos se účastníme celorepublikové soutěže o nejzajímavější recepty z potravin s označením Chráněné označení původu, Chráněné zeměpisné označení a Zaručená tradiční specialita. A jaké že specialitky jsme připravili?!

SCHOLARIS 2017 - OLOMOUC - LISTOPAD 2017

PŘEROVSKÉ BABÍ LÉTO - HUSTOPEČE NAD BEČVOU - ZÁŘÍ 2017

Stříbrná medaile

CHAINE DES ROTISSEURS - ŠTRASBURK - ČERVEN 2017

Přinášíme fotoreport z celosvětového zasedání gastronomického řádu Chaine des Rotisseurs ve Štrasburku, kde byl náš člen sboru Petr Čechák povýšen do titulu rytíře-důstojníka. Gratulujeme 👏 A ta krása na talíři! 😮

ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY - ČERVEN 2017

ŠKOLENÍ KADEŘNÍKŮ - FIRMA BES - ČERVEN 2017

ŠKOLENÍ KADEŘNÍKŮ - PÁNSKÉ STŘIHY - BARBER TIGI - KVĚTEN 2017

PŘEDÁVÁNÍ MATURITNÍCH VYSVĚDČENÍ - KVĚTEN 2017

TEMATICKÝ DEN - LÉTO - KVĚTEN 2017

FLORA OLOMOUC 2017 - DUBEN 2017

Naši zahradníci 2. místo za expozici

ZÁMECKÉ VÁZÁNÍ - KELČ - DUBEN 2017

Iveta Czinová-1. místo.

TEMATICKÝ DEN - JARO - BŘEZEN 2017

PŘEDNÁŠKA - HISTORIE GASTRONOMIE - ÚNOR 2017

SPOLEČENSKÝ VEČER 2017 - ÚNOR 2017

GASTRO JUNIOR BRNO BIDVEST CUP 2017 - LEDEN 2017 

Vojtěch Habáň, II. ročník - bronzové ocenění

SETKÁNÍ VŠECH ABSOLVENTŮ ŠKOLY  - 25 LET ŠKOLY

VYHRÁLI JSME !!!

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ŠKOL - KVALITA Z EVROPY - CHUTĚ S PŘÍBĚHEM

Image

Z dopisu od organizátorů soutěže:

Vážení,

velmi děkujeme za účast Vaší školy v soutěži pro školy k projektu Kvalita z Evropy, chutě s příběhem, který zaštiťuje Potravinářská komora ČR a je spolufinancován z prostředků Evropské unie a České republiky. Váš recept „Tvarůžkový tatarák podávaný na červené řepě s perníkovým sypáním“ byl odbornou porotou vybrán jako vítěz soutěže. Pro vítěze soutěže je určena částka 20 000 Kč na vybavení školní kuchyňky.

Ještě jednou děkujeme za Vaši účast a věříme, že cenu náležitě využijete.

 S pozdravem za organizační tým Andrea Kapraňová

 

Image

Děkujeme našim žákům, kteří se soutěže zúčastnili a těšíme se, že vybavení, které jsme vyhráli využijeme pro další odbornou přípravu žáků oboru Kuchař - číšník.

PhDr. Petr Čechák - ředitel školy